Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Eyyüpkent Mahallesi’nde bulunan Zahireciler Borsası bölgesinde denetim yapan Dicle Elektrik ekipleri, bir buğday ambarının önünde park halindeki elektrikli otomobilin, direkten çekilen kaçak hatla şarj edildiğini belirledi.
KAÇAK HATLA ŞARJ NOKTASI KURULDU
Şanlıurfa’da ekiplerin sahada yaptığı incelemede, bir buğday ambarının üzerinden geçen ana elektrik hattına izinsiz bağlantı yapıldığı belirlendi. Elektrikli araç şarj kablosunun da hiçbir güvenlik önlemi alınmadan bu hatta bağlandığı tespit edildi.
Kaçak kullanımın adeta “şarj noktası” gibi kullanıldığı düzenek, ekipler tarafından müdahale edilerek iptal edildi. Olayla ilgili tutanak tutulurken, araç sahibi F.P. hakkında kaçak elektrik kullanımı gerekçesiyle mevzuat kapsamında ceza işlemi uygulandı.
KAÇAK ŞARJ DÜZENEĞİ CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATIYOR
Kaçak elektrikle elektrikli araç şarj edilmesinin yalnızca enerji kaybına yol açmadığı, aynı zamanda can ve mal güvenliği açısından da ciddi tehlikeler barındırdığı vurgulanırken özellikle yüksek güç ihtiyacı bulunan elektrikli araçların standart dışı bağlantılarla şarj edilmesinin; yangın, elektrik çarpması ve şebeke arızası gibi ciddi risklere yol açabileceği, çevredeki vatandaşların can ve mal güvenliğini de tehlikeye atabileceği belirtildi.
Tespit edilen düzeneğin, güvenlik kurallarını tamamen yok sayan tehlikeli bir uygulama olduğuna dikkat çekilirken Dicle Elektrik ekiplerinin bölgedeki kontrollerini aralıksız sürdürdüğü bildirildi.
VİRANŞEHİR’DE BİR ARAÇ ŞARJ SIRASINDA YANMIŞTI
Öte yandan 2025 yılında Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde elektrikli bir araç şarj sırasında yanmış, olay sonrası yapılan kontrollerde söz konusu adreste kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilmişti.

0 Yorum